Hasiči zachránili bezdomovce ze dna malešické spalovny, má jen odřeniny

  • 33
V malešické spalovně pražští hasiči zachránili bezdomovce, kterého do dvacet metrů hluboké šachty s odpadky vysypal popelářský vůz. Muže vyprostili pomocí lezecké techniky, kromě drobných odřenin vyvázl bez zranění. Po vyšetření bude muž převezen do zdravotnického zařízení.

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky měl bezdomovec štěstí, že vůbec přežil cestu popelářským vozem, některé jsou totiž vybaveny lisem na odpad. „Kuka vůz přijel, jako vždy vysypal odpadky z nákladního prostoru do jámy, kde následně dojde ke spálení,“ uvedl Kavka. 

Obsluha malešické spalovny si naštěstí muže všimla, zastavila provoz a zavolala hasiče. Ti se do místa slanili pomocí lezecké techniky a bezdomovce zafixovali do speciálních nosítek, takzvané „vany“. „Pomocí lan jsme ho vytáhli nahoru a převzali si ho záchranáři,“ uzavřel incident mluvčí.

„Vysílali jsem tam lékařskou záchranářskou posádku a také inspektora,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy Jana Poštová. Podle ní měl zhruba šedesátiletý muž velké štěstí, utrpěl pouze drobné odřeniny. „Kolegové ho povezou po důkladném vyšetření do zdravotnického zařízení,“ dodala. 


Témata: Spalovna, Malešice