Bouřky v Praze omezily auta i tramvaje, na hodiny se zavřel výjezd z Blanky

  • 255
Prahou se prohnaly silné bouřky, které v některých částech metropole způsobily dopravní komplikace. Zavřen musel být jeden z výjezdů z tunelu Blanka, nejezdila nebo se výrazně zpožďovala část tramvajových linek a autobusů.

Pražští hasiči do 12 hodin zasahovali kvůli přívalovému dešti u osmi případů.

„Nejvíce práce máme teď s čerpáním vody v oblasti Holešovic. Celkem jsme zatím zasahovali u 13 případů. Ve dvou případech jsme odstraňovali spadlé stromy na komunikacích,“ napsal mluvčí hasičů Martin Kavka na Twitteru.

Dopravní podnik na svém webu hlásil znečištěné, zaplavené a neprůjezdné komunikace i zaplavené výhybky.

Nesjízdná byla například tramvajová trať v Holešovicích. Tramvajové linky byly vedeny po odklonové trase Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Dělnická. Linka 6 pak pokračovala na Libeňský most a po své trase), linka 17 na Nádraží Holešovice - Trojská a dále po své trase.

Ještě i po 14. hodině jezdila linka 17 s výrazným zpožděním, které mohlo být podle DPP až 25 minut.

31.července 2019 v 13:05, příspěvek archivován: 31.července 2019 v 13:14

Do 13:00 hodin jsme zasahovali u 16 případů v souvislosti se silným deštěm. Čerpáme hlavně vodu ze sklepů a komunikací.

Zaplaveno bylo i obratiště tramvají na Spojovací. Kvůli silnému větru a dešti nejezdila zhruba hodinu ani lanovka v pražské zoo.

V tunelovém komplexu Blanka je uzavřen výjezd na Letnou kvůli zatékání. Původně se počítalo s jeho otevřením kolem 17. hodiny, v 17:45 web dopravniinfo.cz psal, že bude výjezd uzavřen až do 20 hodin. Nakonec se tak stalo již po 19. hodině.

Potíže mají i některé kancelářské komplexy v Karlíně, do nichž také natekla voda.

Meteorologové varovali před výskytem bouřek už v úterý. Právě ve středu se proženou kromě západní části celým územím Česka. Pro Prahu platí do 20. hodiny výstraha před přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 milimetrů, nárazy větru kolem 70 km/h.

Nejsilnější bouřky se čekají na Moravě a to úhrny kolem 60 milimetrů a nárazy větru až 70 km/h.

Výstraha meteorologů před výskytem bouřek pro středu 31. července večer.