Požár rodinného domu v Chaloupkách na Berounsku. Začalo hořet od netěsného komína. ( | foto: HZS Středočeského kraje

Komín netěsnil a dům na Berounsku začal hořet. Škoda je čtyři miliony

  • 16
V Chaloupkách na Berounsku v noci na neděli hořel rodinný dům, škoda je čtyři miliony korun. Příčinou požáru, který likvidovalo deset jednotek hasičů zhruba šest hodin, byla netěsnost komína. Záchranáři ošetřili jednoho zraněného, uvedl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Hasiči vyjížděli k požáru před jednou hodinou ranní. Oheň zasáhl celý rodinný dům, hašení komplikovaly propadající se stropy a elektrické vedení v blízkosti domu.

Kvůli rozsahu požáru a množství zasahujících hasičů vyhlásil velitel druhý poplachový stupeň ze čtyř možných. „Pracovník rozvodných závodů, který přijel na místo události, provedl bezpečné odpojení domu od elektrické sítě,“ uvedl Sýkora.

Kvůli vyhledávání skrytých ohnisek museli hasiči rozebrat konstrukci domu, pod kontrolu dostali oheň před sedmou hodinou ranní. Na místě budou dohlížet do večera, kdy by měli objekt předat majiteli.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,