V Hostivaři vzplál panelákový byt, jedenáct lidí prchlo, jeden se zranil

  • 3
Akční nedělní ráno zažili obyvatelé jednoho z panelových domů v pražské Vajdově ulici. Jeden z bytů začal hořet, pryč proto muselo 11 obyvatel. Jeden z nich se nadýchal zplodin.

K požáru hasiči vyjeli v neděli v 5:45 do Vajdovy ulice v Hostivaři. Po půl hodině jej měli lokalizovaný.

„Původně hlášený výbuch v domě se průzkumem nepotvrdil. Jednalo se o požár v předsíni jednoho z bytů,“ popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

I tak ale muselo dočasně dům opustit 11 lidí. Z toho dva byli evakuováni a jednoho si převzali záchranáři.

„Jeden muž se lehce nadýchal zplodin z hoření. Převezli jsme jej do vinohradské nemocnice,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranky Jana Poštová. Na místě byly dvě posádky záchranářů i speciální vůz Atego. Na hodnoty oxidu uhelnatého zdravotníci proměřili celkem devět lidí. U osmi se ukázalo, že jsou v pořádku.

Na Twitteru hasiči dodali, že z domu bylo mimo jiné zachráněno pět dospělých a jedno dítě. „Náhradní ubytování nakonec nebylo třeba. Po odvětrání a kontrole se obyvatelé mohli vrátit do svých domovů,“ doplnil Kavka. 

Požár hasily čtyři jednotky, které musely využít i výškovou a dýchací techniku. Proč se plameny rozhořely, zjišťují vyšetřovatelé, předběžná škoda činí 100 tisíc korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,