(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapková pro iDNES.cz

Policista si na sázky půjčil statisíce, peníze lákal i od mladých žen

  • 0
Generální inspekce bezpečnostních sborů odhalila policistu z Prahy, který propadl sportovním sázkám, a dopustil se kvůli tomu série úvěrových podvodů. Na výpůjčkách dlužil statisíce a peníze získával od žen, se kterými se seznámil na internetu.

Kvůli statisícovým půjčkám Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyšetřuje pětatřicetiletého policistu z Prahy. 

„Příslušníkům GIBS se podařilo rozkrýt případ podvodů jednoho policisty, který si v posledních letech opakovaně nasmlouval půjčky u finančních společností, které nebyl schopen splácet, a jeho závazky postupně dosáhly statisícových částek,“ uvedl mluvčí generální inspekce Ivo Mitáček s tím, že peníze končily na sportovních sázkách.

V žádostech o půjčky a úvěry přitom uváděl nepravdivé nebo zkreslené údaje. 

Kromě půjček z finančních institucí se pokoušel hledat peníze také u mladých žen, se kterými se seznamoval přes sociální sítě a mobilní aplikace. U žen vzbuzoval důvěru svými fotografiemi v unifomě a svým vzhledem.

Podle vyšetřovatele se policista dopustil úvěrových podvodů a neoprávněného přístupu k počítačovému systému. Za to mu hrozí až pět let nebo peněžitý trest.

Je možné, že takto poškozených žen mohlo být více. Proto GIBS žádá především mladé ženy, které byly oslovené policistou, a které mu poskytly půjčku, aby kontaktovaly GIBS na telefonu 974 839 734.