Muž chtěl ukrást naftu ze stavebního stroje, policii ho odhalila termovize

  • 0
Policisté zadrželi čtyřiatřicetiletého muže, který se v noci vydal na pole odcizit naftu ze stavebního stroje. K dopadení jim výrazně pomohla termovize, díky níž při náhodné obhlídce podezřele chovajícího se muže objevili.

V pátek 28. dubna prováděli hodinu před půlnocí policisté z místního oddělení Barrandov vizuální kontrolu odstavených stavebních strojů a přilehlého zemědělského pole od ulice K Barrandovu směrem k obci Holyně.

Ke kontrole využili i termovizi, která zaznamenala ve vzdálenosti několika set metrů podezřelý pohyb člověka v poli směřujícího ke stavební technice. Policisté se proto na něj zaměřili a nadále ho pomocí termovize sledovali. Jelikož se podezřelý neustále blížil ke stavebním strojům, přibližovali se k němu i oni.

Houbařka zabloudila v lese, vrtulník ji našel termovizí půl kilometru od domu

Hlídka si také povšimla, že muž má s sebou dva velké kanystry na pohonné hmoty, tudíž bylo velmi pravděpodobné, že je bude chtít naplnit. Když podezřelý dorazil k vrtací soupravě, vytáhl baterku a začal si svítit na podvozek stroje a manipulovat s ním.

Jeho chování bylo jasným signálem pro policisty, kteří muže na místě zadrželi. Vedle krádeže pohonných hmot policisté rovněž zamezili kontaminaci pole.

Zadržený na místě uvedl, že si tímto způsobem chtěl obstarat naftu do svého vozidla, jelikož má prázdnou nádrž. Policisté ho následně převezli na svou služebnu k dalším úkonům pro podezření ze spáchání krádeže.