ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Zloděj utekl z obchodu s náručí plnou oblečení, natočila ho kamera

  • 14
Pražští policisté pátrali po mladíkovi, který je podezřelý, že z obchodního domu opakovaně ukradl značková trička a mikiny v hodnotě několika desítek tisíc korun. Muže zachytila bezpečnostní kamera v obchodním domě na pražských Vinohradech, odkud utíkal s náruční plnou oblečení. Díky medializaci případu se policii povedlo mladíka ztotožnit.

Žižkovští policisté pátrali po muži, kterého zachytily kamery, od konce května. 7. července poprosili veřejnost o pomoc. „Dosud neznámý muž v prodejně opakovaně odcizil zboží,“ zdůvodnila pátrání policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policie zajistila kamerové záznamy, na kterých je podezřelý vidět přímo při činu. Na videu, které policie zveřejnila, bere oblečení z polic obchodu, které jsou umístěny přímo pod kamerami, a se zbožím utíká pryč.

VIDEO: Recidivista si povídal se seniory, přitom jim z tašek bral peněženky

„Kriminalisté se domnívají, že tento muž má krádeží na svědomí vícero. Svým jednáním způsobil škodu za několik desítek tisíc korun,“ dodala Siřišťová a vyzvala kohokoliv, kdo muže na videu pozná, aby policii kontaktoval.

Díky zveřejnění pátrání v médiích se policistům podařilo muže ztotožnit. Za spáchání trestného činu krádeže muži v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.