ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Policisté hledali devítiletého chlapce, jeho i kamaráda našli na nádraží

  • 101
Policisté pátrali celou noc po devítiletém chlapci z Dobříše na Příbramsku. V neděli odpoledne odešel z domova, poté odjel se svým třináctiletým kamarádem autobusem do Prahy. V pondělí ráno chlapce na základě výzvy policie v médiích poznal muž na nádraží na Smíchově. Oba chlapci jsou v pořádku.

Matka policistům nahlásila, že svého syna pohřešuje, v neděli ve 21 hodin. Policisté okamžitě začli po obou dětech pátrat. Do hledání se zapojilo osm hlídek policistů z místního obvodního oddělení, kriminalisté i policejní psovod se služebním psem. 

Chlapce ale lidé poznali až v pondělí po osmé hodině ranní na nádraží na pražském Smíchově. „Na základě výzvy médií oba chlapce poznali na nádraží. Nyní jsou na policii, kde zjišťujeme mimo jiné i to, kde se během noci pohybovali. Oba jsou v pořádku,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Chlapci se do Prahy dostali z Dobříše autobusem, svědci je viděli na Smíchově už kolem 17. hodiny.  Pátrání policisté vyhlásili v systému Dítě v ohrožení, což je národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte.

,