ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Kouč obviněný ze sexuálního nátlaku měl sedm obětí, policie hledá další

  • 28
Pražští kriminalisté obvinili pětapadesátiletého neakreditovaného kouče ze sexuálního nátlaku, kterého se měl dopustit minimálně na sedmi ženách. Muž podle nich zneužil svého postavení a žádal po ženách obnažování či pohlavní styk. Policisté zároveň vyzývají další případné poškozené, aby se jim přihlásily.

O zahájení trestního stíhání vůči muži, který působil jako životní kouč, policie informovala loni v srpnu. Policejní mluvčí Violeta Siřišťová tehdy uvedla, že kriminalisté z Prahy 3 se původně zabývali trestním oznámením, podle kterého byl kouč podezřelý ze znásilnění. Případný trestný čin byl ale už promlčený, proto policie věc odložila.

Při prověřování ale kriminalisté zjistili, že se muž podobného jednání mohl dopouštět dál. Případ začali vyšetřovat podle Siřišťové pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti a zaevidovali několik obětí. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení.

Kouč měl nutit klientky k sexu, podezřívají jej policisté. Hledají další oběti

„Způsob provedení byl v dosud zaevidovaných případech obdobný, kdy muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk,“ uvedla loni v srpnu policejní mluvčí.

Dnes k tomu doplnila, že v případu kriminalisté dosud evidují sedm poškozených a nadále prosí další případné poškozené, které se zatím policii nepřihlásily, aby tak učinily na linku 158.

,
Témata: Praha, policie