Do policejních zátarasů muž s kradeným autem narazil v čelákovické ulici Rybářská. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Muž se na útěku před policisty vrhl do Labe, předtím jim naboural auto

  • 2
Mladého cizince v kradeném autě honili v sobotu ráno středočeští policisté. Ujížděl jim skoro deset kilometrů, než v Čelákovicích naboural do policejních zátarasů. Ve snaze o útěk se ještě vrhl do ledového Labe, avšak během několika minut skončil v poutech.

Kradeného auta si policisté všimli kolem deváté hodiny ranní v Brandýse nad Labem, a tak řidiče začali pronásledovat. Šofér však na pokyn nezastavil a místo toho začal ujíždět směrem na Čelákovice v okrese Praha-východ.

„Osmadvacetiletý cizinec policistům ujížděl zhruba patnáct minut. V Čelákovicích však naboural do policejních zátarasů, načež se dal na útěk,“ vylíčil iDNES:cz mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa.

Ve snaze o únik se muž dokonce vrhl do ledového Labe, policisté jej však během zhruba tří minut od kolize zadrželi.

„Muž je nyní v cele. Automobil, který byl při nárazu lehce poškozen, policisté vrátili zpět majiteli,“ doplnil mluvčí. Nabourané je i policejní auto, kterým policisté lapkovi přehradili cestu.

Zloděj se na úprku před policií vrhl do Labe.

Zloděj se na úprku před policií vrhl do Labe.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz