Diskuze

Pivní kola mohou od soboty opět jezdit ulicemi Prahy, zákaz vypršel

V sobotu přestane v širším centru Prahy platit zákaz takzvaných pivních kol, tedy vozítek, na nichž skupinky turistů popíjejí alkohol. Původní opatření magistrátu zrušil soud a dočasnému zákazu, který město zavedlo místo něj, vyprší platnost. Podle náměstka Adama Scheinherra by mohly městské části schválit zákaz každá zvlášť v koordinaci s magistrátem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Jak je možné že pivní kola smějí jezdit po Praze přestože existuje zákon o zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti?

0 0
možnosti
FT

Existuje vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti, ale ta dál upřesňuje, na přesně kterých místech se nesmí pít.

Kamarád z MP mi kdysi říkal, že pokud v takovém místě půjdou totálně ožralí, nicméně nebudou tam přímo pít z flašky, prakticky na ně (naštěstí!) policajti nemůžou, jelikož chodec ožralý být může a nějak se třeba dom nebo do hospody dostat musí.

0 0
možnosti
JM

Výčep nemusí mít WC ?

1 0
možnosti
RO

Až jednou bude ten stroj času, ukáže se, že centra středověkých měst byla rovněž plná pochybných kejklířů a nevkusných atrakcí.

1 0
možnosti
VP

Honba novinářů za neskutečnou ptákovinou,navíc Praha je poloprázdná..

1 0
možnosti
JV

J20a40n 16V27e68s53e49l45ý

12. 8. 2020 23:29

15 vteřin klakson na potkání.

0 0
možnosti
MB

Tak, když pojedu na kole, tak je nulová tolerance alkoholu, ale když pojedu nametený jak Dán na této specialitě, tak pro mne zákaz neplatí?

3 1
možnosti
JV

J72a31n 20V91e26s24e76l16ý

12. 8. 2020 23:31

Asi budou mít střízlivýhi lodivoda, ale stejně je to paskvil, co na silnici nemá co dělat.

2 0
možnosti
LB

Sákryš, tak tohle opětovné povolení pivních kol je horkým želízkem do mých úvah o tom, že o dovolené navštívím Prahu. Už mě jako venkovana z buranova lákali na všechno možné, na pivo za pajcku a ne za sto pade, na volňásky na představení mých milovaných pražských herců, které bych mohl vidět i někde jinde, než na chvilku za milion s panem Minářem na pódiu. Už mi dokonce slibovali, že i ubytování seženu a že se mnou sem tam někdo ze zaměstnanců v turistickém ruchu promluví, když na něho promluvím česky, už mi dokonce naznačovali, že se ke mně budou chovat jak k hostovi a ne k otravnému hmyzu, ale ty pivní kola, která tolik krášlila celou stověžatou matičku a nyní se jich metropole musela vzdát, tak ta mě přesvědčila.

Vyberu celoživotní úspory, zakážu si sebeúctu a hurá do Prahy!

2 1
možnosti
MZ

Zákaz provozu těchto vozidel je špatný postup jak se jich zbavit.

Existuje dopravní značka stanovící, jakou nejnižší rychlostí musí vozidlo jet na pozemní komunikaci. Čili když se na komunikace, po nichž tento krám jezdí dá dopravní značka stanovící nejnižší dovolenou rychlost řekněme 15 km/h (možná méně, podle toho, jakou rychlost je krám schopen vyvinout) a tomuto vozidlu bude naměřena rychlost nižší než dovolená, tak prostě řidič tohoto vozidla dostane v blokovém řízení pokutu v nejvyšší možné míře, dostane příkaz vozidlo z vozovky odstranit. Jak to udělá je jeho problém. Pokud odstaví vozidlo v modré zóně, kde nemá co dělat, další mastná pokuta .... a okamžitý odtah .....

A neviditelná ruka trhu TO vyřeší sama ....

0 0
možnosti
JH

To jako že místo jasného a srozumitelného zákazu navrhujete cílenou policejní šikanu? Pardon, ale to je dost nechutné...Rv

0 0
možnosti
RH

Hribe, spadlou lávku do Troje už máš postavenou?

2 1
možnosti
RP

Ale prachy byste, Pražáci, od turistů brali, plnejma hrstma, což? A nejlíp, kdyby vám je ti turisti poslali a zůstali sedět doma...

4 1
možnosti