VIDEO: Dupnutí na hlavu i kopance. Opilí mladíci zbili ostrahu obchoďáku

  • 194
Brutální útok na dva pracovníky bezpečnostní agentury se odehrál u obchodního domu v Praze-Butovicích. Muži chtěli umravnit skupinku mladíků, kteří popíjeli na hřišti alkohol. Chlapci ale muže z ostrahy zbili a jednomu dokonce dupali na hlavu. Policie žádá o pomoc svědky útoku.

Asi patnáctičlenná skupinka mladíků se 6. dubna v podvečer usadila na hřišti za nákupním centrem v Butovicích, kde pili alkohol. 

„Dva pracovníci ochranky přišli zjevně podnapilou omladinu umravnit, přičemž mladíky zároveň vyzvali, aby po sobě uklidili nepořádek. To některé z nich popudilo natolik, že pracovníky bezpečnostní agentury napadli tak brutálně, že je musela ošetřit záchranná služba,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

VIDEO: Číšník káral cizince kvůli vlastnímu alkoholu, zbili ho do bezvědomí

Útok, o němž policisté informovali až nyní, zachytily kamery na ulici. Na záznamu je vidět, jak mladíci oba pracovníky ostrahy povalili na zem a začali do nich kopat. Jeden z útočníků dupl ležícímu muži na hlavu, poté se k němu ještě vrátil a kopl ho do břicha.

„Záchranáři ve spolupráci s lékařem ošetřili devětadvacetiletého muže, kterého převezli do motolské nemocnice s pohmožděným hrudníkem,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Jeden zraněný pracovník bezpečnostní agentury už nastoupil zpět do práce. Druhý, kterému mladík šlápl na hlavu a hrudník, byl po krátké hospitalizaci propuštěn domů a je v pracovní neschopnosti, uvedl Radek Škrabal, provozní ředitel bezpečnostní agentury SSI Group.

„V tomto případě útok přišel, když to nikdo nečekal. V úplném počátku to vypadalo na rozumnou domluvu, kdy se partička začala balit k odchodu. Až pár okamžiku poté byli naši dva kolegové napadeni zákeřně a zbaběle zezadu, navíc v přesile,“ řekl Škrabal.

Jeho agentura dlouhodobě sleduje stoupající agresivitu osob buď zadržených při páchání trestné činnosti, nebo jen při upozorňovaných na porušování provozních řádů. „Smutným fenoménem dnešní doby je i klesající věk těchto pachatelů,“ dodal.

Policisté pátrají po dvojici mladíků, kteří se na napadení nejvíce podíleli. Za výtržnictví a ublížení na zdraví jim hrozí až deset let vězení.

Zároveň policie hledá svědky události, zejména dva muže, které zachytily kamery v metru.

„Prosíme každého, kdo byl svědkem této události, nebo kdo zná totožnost hledaných, aby tyto informace předal kriminalistům prvního oddělení druhého policejního obvodu prostřednictvím linky 158,“ dodal Hulan.