Mrázovka i Strahovský tunel už jsou po ranních nehodách plně průjezdné

  • 8
Dvě nehody uzavřely ráno dva tunely na pražském městském silničním okruhu. Ve Strahovském tunelu směrem na Smíchov zavadil nákladní vůz o ventilaci, v Mrázovce havaroval motocykl.

Obě nehody se staly krátce před devátou hodinou. 

Tunel Mrázovka, kde měl nehodu motorkář, se ve směru k Barrandovskému mostu se podařilo do půl hodiny zprůjezdnit.

Ve Strahovském tunelu projíždějící nákladní auto zavadilo o ventilaci. „Komponenty vzduchotechniky jsou rozházeny po zemi,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan okolo desáté hodiny.

O hodinu později se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh a před 13. hodinou byl provoz plně obnoven.

„Ošetřili jsme devětatřicetiletého řidiče motocyklu se zlomeninou části klíční kosti a čtyřiačtyřicetiletého řidiče nákladního auta po záchvatu křeči. Oba jsme převezli do motolské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Na příjezdových cestách do tunelového komplexu se dopoledne tvořily kolony. Doprava se komplikovala v ulici V Holešovičkách v Praze 8, nebo v Patočkově v Praze 6.

Strahovský tunel a sousední tunel Mrázovka jsou součástí městského silničního okruhu. Navazují na tunelový komplex Blanka, kterým denně projede v průměru víc než 75 tisíc aut.

Na konci Strahovského tunelu zavadilo nákladní auto o ventilaci. V Mrázovce havarovala motorka (modrý bod).

Na konci Strahovského tunelu zavadilo nákladní auto o ventilaci. V Mrázovce havarovala motorka (modrý bod).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,