Svědek v oranžové bundě nejspíš pořídil fotografii vozidla, jehož řidič ve...

Svědek v oranžové bundě nejspíš pořídil fotografii vozidla, jehož řidič ve středu ujel od vážné dopravní nehody. | foto: Policie ČR

Srazil dítě a ujel. Policie hledá svědka, který řidiče nejspíš vyfotil

  • 3
Pražští kriminalisté se od středy zabývají vážnou dopravní nehodou v pražské Uhříněvsi. Vozidlo zde srazilo dívku, která zrovna šla po přechodu, a z místa ujelo. Policisté v souvislosti s nehodou pátrají po důležitém svědkovi, který s největší pravděpodobností pořídil fotografii vozu, jehož řidič z místa nehody prchnul.

K vážné dopravní nehodě došlo ve středu 19. dubna dvanáct minut před druhou hodinou odpoledne, a to v ulici Ke Kříži v pražské Uhříněvsi. Na přechodu pro chodce se vůz značky Škoda Fabia stříbrné barvy střetl s nezletilou dívkou. Řidič fabie následně z nehody ujel.

Dívku s vážnými zraněními převezli do nemocnice, kde byla hospitalizována.

Policisté v souvislosti s nehodou pátrají po řidičích, kteří projížděli místem nehody v čase od 13:48 do 14:00 a měli ve voze zapnutou palubní kameru, která mohla dopravní nehodu zaznamenat.

Policie obvinila řidiče, který v opilosti srazil ženu a z místa nehody ujel

Policisté vozidlo již našli a nyní pátrají po jeho řidiči. Tuto informaci by jim mohl poskytnout důležitý svědek v oranžové bundě. Ten na zajištěných kamerových záběrech totiž na parkovišti nedaleko od dopravní nehody pořizuje s největší pravděpodobností záběry předmětného vozidla, ve kterém v danou chvíli seděl člověk.

Pokud svědka poznáváte nebo se na záběrech poznává on sám, ozvěte se na linku 158, nebo navštivte nejbližší policejní služebnu, vyzývají policisté.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což hrozí v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz