Srážka kamionů na Pražském okruhu způsobila vážné zranění, provoz plně obnoven

  • 7
Dva kamiony se kolem 11. hodiny srazily na Pražském okruhu před sjezdem na Barrandov. Jeden z řidičů zůstal zaklíněný, museli ho vyprostit hasiči. Směr od Zličína ke Slivenci byl nejprve uzavřený, kolem poledne se podařilo zprůjezdnit jeden pruh. Před 16:30 byl provoz plně obnoven.

Podle serveru Novinky.cz narazil kamion do vozu stojícího před sebou v koloně. Kabina nákladního auta se utrhla a spadla na silnici.

„Vlivem střetu byl jeden řidič zaklíněn a těžce zraněn. Na místo vyrazily složky integrovaného záchranného systému. Provoz byl vzhledem k nehodě zastaven, v tuto chvíli je průjezdný jeden jízdní pruh,“ řekl po poledni portálu iDNES.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

„O zaklíněného muže jsme pečovali již při vyprošťování. Utrpěl mnohočetná poranění, včetně vážného úrazu hlavy. Museli jsme jej uvést do umělého spánku,“ sdělili na Twitteru záchranáři. Řidiče převezli do nemocnice v Motole.

Hasiči uvedli, že vyproštění zaklíněného řidiče bylo komplikované, museli při něm spolupracovat s policií i záchranáři. Z fotografií je patrné, že jedno z havarovaných aut má výrazně poničenou kabinu.

Podle Ředitelství silnic a dálnic se provoz na okruhu v místě nehody plně obnovil krátce před 16:30.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz