V Horních Měcholupech sjelo auto do kolejiště, koridor na Benešov stál

  • 11
V železničním kolejišti v Horních Měcholupech v pátek uvázlo osobní auto, které na trať sjelo z nástupiště, odkud ho vyprostili hasiči. Vlaky na koridoru mezi Prahou a Benešovem, kudy míří i rychlíky na jih Čech a dál do Rakouska, nejezdily.

„V úseku Praha Uhříněves - Praha Hostivař uvízlo silniční vozidlo v kolejišti. Provoz na trati byl zastaven. Na místě jsou hasiči,“ uvedl profil Datel informuje ve 12:26 k ohlašování mimořádných železničních událostí na platformě X s tím, že na místě jsou hasiči Správy železnic a města Prahy.

K pádu vozu do kolejiště došlo ve vlakové zastávce Praha-Horní Měcholupy. Podle předběžných informací řidička vůz zaparkovala a nezabrzdila, řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk. Nikdo nebyl zraněn.

České dráhy kvůli překážce na trati odřekly některé spoje. „Silniční nehoda v blízkosti traťové koleje mezi stanicemi Praha-Hostivař - Praha-Uhříněves. Probíhá zásah záchranných složek,“ uvedly dráhy na svém internetovém portálu.

Po nějakou dobu byly mimo provoz vlakové linky R17 a S9, cestující mohli využívat další linky MHD. K částečnému obnovení provozu na trati došlo po 13:30. K obnovení provozu po obou kolejích došlo podle webu ČD v 15:00.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Železniční dopravu v Praze komplikovala také událost, které se stala v dopoledních hodinách v Hlubočepech, kde vlak srazil člověka. K obnovení provozu na trati došlo během odpoledne.

,