Vážná srážka blokovala hlavní tah na Tábor, zraněnou ženu transportoval vrtulník

  • 1
Na silnici první třídy číslo 3 se dnes u obce Čtyřkoly srazil kamion s osobním autem. Zraněnou řidičku automobilu záchranáři převezli vrtulníkem do nemocnice se středně těžkým zraněním hlavy a hrudníku. Na místě došlo také k úniku nafty.

Nehoda se stala ve čtvrtek v odpoledních hodinách. „Byla nám ohlášena v 15:33. Na místě jsme byli po deseti minutách,“ sdělil pro iDNES.cz mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Podle něj v osobním autě byla zaklíněná žena na místě řidiče. Hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. „Odvezla ji letecká záchranná služba se středně těžkým zraněním hlavy a hrudníku do Motola,“ uvedl mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant.

Došlo také k masivnímu úniku nafty, asi 100 litrů. „Únik se pokoušíme zastavit. Silnice je oboustranně uzavřená,“ dodal Sýkora. Na místo hasiči povolali Správu a údržbu silnic, která pomáhala s úklidem silnice.

Komunikace byla uzavřena po dobu šetření dopravní nehody a naložení vozidel na odtah.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz