ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Hokej se musí obejít bez obrazovek na Staroměstském náměstí, rozhodla Praha

  • 13
Pražský magistrát letos nebude pořádat hromadné sledování mistrovství světa v hokeji na velkoplošných obrazovkách. Důvodem je pokračující pandemie koronaviru. Z obvyklých míst budou hokejové zápasy promítat jen v Riegrových sadech. V areálu ve Žlutých lázních a v Podolí s promítáním zatím nepočítají.

„V letošním roce zatím o zřízení velkoplošné obrazovky k hokejovému mistrovství neuvažujeme, a to kvůli epidemické situaci. Sice se zdá, že je v tuto chvíli epidemie na ústupu, ale nechceme situaci podcenit a pořádat masovou událost. Organizace podobných akcí je navíc v této době přinejmenším složitá. Situaci ale ještě s odstupem času vyhodnotíme,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman. 

Takto Češi fandili v roce 2019

Magistrát v posledních letech stavěl velkoplošné obrazovky na Staroměstském náměstí v případě, že se český národní tým dostal do závěrečné části vyřazovacích bojů. Loni se kvůli covidu mistrovství nehrálo.

Pražané nenajdou obrazovky ani v podolských Žlutých lázních, kde se rovněž v minulosti stavěly, a to jak při hokejovém mistrovství, tak při významných fotbalových zápasech české reprezentace. 

„MS (v hokeji) neřešíme vůbec, tam to zatím není nijak povolené. Ohledně (fotbalového) Eura zatím jednání probíhají, takže uvidíme, co z toho vyplyne,“ uvedla mluvčí provozovatele lázní, firmy Taiko, Hana Tietze.

Diváky chce už v pátek přivítat areál v Riegrových sadech. Umístěna tam bude obrazovka o rozměrech pět krát tři metry a připravena je i tribuna. Občerstvení bude možné objednávat u výdejních okének. Pořadatelé připravili rezervační systém, ve kterém si fanoušci zajistí místo u stolu. 

Na hokej se mohou lidé dívat také třeba na zahrádce restaurace U krále Václava IV. v Krčském lese.

,