Diskuze

Polovina zastávek MHD má nové přístřešky. Tendr na reklamu zatím není

V Praze v těchto dnech končí druhá část výměny přístřešků MHD, nové zatím město nainstalovalo na zhruba 250 zastávkách. Na dotaz médií to odpověděl Tomáš Jílek, ředitel městské firmy Technologie hlavního města Prahy (THMP), která má výměnu na starosti. Tendr na nového provozovatele reklamy zatím stojí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Minule jsem objížděl v pátek odpoledne stojící Černý Most přes Uhříněves. Lidí jak blech. Narvané zastávky. Stojící kolony aut. Strašné. Zdejší doprava s takovým mumrajem nikdy nepočítala. Určitě naplavenina vedle naplaveniny. "Levné bydlení v Praze." Přitom problém jak Brno, jak ty davy z vesnice za Prahou vozit do centra.

Pro tyhle lidi byla zřízena stanice Depo Hostivař. Pak si v MHD spočítali, že jsou Háje levnější. Pár let to všechno lifrují na Háje. Trasa C nepoužitelná. Narvaná už od konečné. Patrně je to zařízeno pro argument "jak nutně potřebujeme trasu D".

Co horšího, na Hájích doprava desítky let končila. Teď je tady tranzit. Davy kouřících hulvátů na zastávkách, co se sunou někam za Prahu. Hromady vajglů, hluk, zarvané ulice dopravou. Čtvrť to zničilo. Háje jdou cestou Spořilova, kde papaláši Česka a Prahy uprostřed vyhlášeného klidného bydlení udržují největší kamionový tranzit v republice.

(Ostatně, ve 4:30 mě budí na Hájích rachtající a mlátící kamiony, co to musí od Říčan brát lidem přes ložnice na Hájích. Hulváti zlatokopové. Jak vůbec mohou kamiony otravovat u bytů desetitisíců lidí?)

Všude jsou tady zastávkové přístřešky halabala z nejrůznějších dob. Mám tady i tu plechovou bolševickou. Tak hlavně, že Praha za mé prachy řeší nesmysly, reklamy a cyklopruhy... O zájmu na kvalitě bydlení nepadne ani slovo. (Můj lesopark je Hostivařský lesopark. Byl 2 roky zavřený pro revitalizaci přehrady, teď je 2 roky zavřený pro překopávání přehrady...)

Praha je hnusná, předražená a plná naplavených hulvátů z celé republiky a jimi zvolení politici dělají vše pro to, aby se v Praze žít nedalo. (Kdysi byl plán na rozehnání Žižkova, jako antirudé opozice. Myslím, že to naplavení zlatokopové právě obdobně zvládli plošně v celé Praze, zničit Prahu.) Rv

0 2
možnosti
KT

Stejně z toho vandalové a kuřáci zase udělají šrot k pozvracení. Byl bych pro to, aby město ten vandalismus nezahajovalo a nepodporovalo reklamou na majetku města.

Vtip. Pro mě šok. ČD dráhy a SŽ běžně kašlou na ochranu a údržbu majetku. Všechno posprejované, protihlukové stěny, mosty, vagóny. Hnus. Zrovna jsem našel v obchodu pro modeláře obtisky tagů, co si můžete vylepit na modelovou železnici a provozovat své vláčky v patřičně vandaly zničeném stavu. Šotouši... ;-D

Minule jsem zase zkusil MHD. Už zase jedou samolepky. Byla tady akce skautů na vyčištění nálepek v metru. Pak se přidaly DPP. Chvíli to vydrželo. Už zase vítězí vandalové.

V Praze nemáte kde vylepit letáček třeba na prodej kola, koťata či taneční kurzy. Prý nepovolená reklama. Tak to se likviduje. Ale sprejery, kuřáky a vylepovače reklamy na komerční akce... neřeší nikdo.

0 1
možnosti
DN

A to sedátko je tam už použitelné, nebo zase těsně u země?

2 0
možnosti
JK

J31a43n 17K46r36o16u86p29a

29. 9. 2022 19:28

Teda nechci moc kritizovat. Ale nedávno jsme ve slušném lijáku stál u Bulovky. Zrovna pod novou střechou zastávky. A normálně odzadu, zpod té zadní stěny stříkala voda na lýtka. Trochu se obávám, že ta zadní stříška je krátká a nutí to vodu padat přímo k té stěně na zem odkud se odráží dovnitř.

3 0
možnosti
MP

Bohužel dnes často slovo design neznamená, že je to funkční a líbivé, ale že je to především líbivé:-P

1 0
možnosti