Mladíci sprejovali na vlak a natáčeli se. Při útěku kameru zapomněli na místě

  • 13
Na konci listopadu se dva sprejeři vydali na Masarykovo nádraží s cílem „zkrášlit“ vlak. Než stihli dílo dokonat, vyrušil je zaměstnanec Českých drah, před kterým utekli. Na místě však zapomněli kameru a policii tak poskytli důkazní materiál. V případě odsouzení jim za poškození cizí věci hrozí až roční vězení.

K odstavné koleji na Masarykovo nádraží se dva muži vydali minulé pondělí. „Tam si vybrali jednu ze souprav a během několika málo minut ji posprejovali přibližně sedmimetrovým nápisem,“ popsal tiskový mluvčí pražské policie Richard Hrdina s tím, že sprejery vyrušil zaměstnanec Českých drah, který se v soupravě nacházel. Mladí muži před ním utekli.

Na posprejovaném voze vznikla škoda necelých 10 tisíc.

Praha vede nekonečnou válku se sprejery, letos jich strážníci chytili už osm

Policistům se podařilo zajistit kvalitní kamerové záznamy, na kterých jsou vidět jak oba pachatelé v tmavých bundách, tak i jejich čin. Muži se totiž u sprejování natáčeli, ale při útěku zapomněli kameru na místě.

„Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jejich dopadení, volejte linku 158,“ uvedl Hrdina.

V případě dopadení a odsouzení hrozí mužům za trestný čin poškození cizí věci hrozí až jeden rok ve vězení.