Záchranáři vyrazili na pomoc posádce lodi, která havarovala na Slapech. (10. července 2021) | foto: Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje

Na Slapech narazila loď do skály. Pro zraněnou ženu letěl vrtulník

  • 32
Vrtulník letecké záchranné služby vzlétl k nehodě plavidla na Slapské přehradě. Do pražské nemocnice transportoval zraněnou ženu. Při nehodě se zranili ještě dva muži, které převezli záchranáři pozemní cestou do nemocnice. Loď narazila do skály.

„Nehoda plavidla se stala v katastru obce Dublovice na Slapské přehradě. Posádku tvořili dva muži a jedna žena. Tu transportoval vrtulník do jedné z pražských nemocnic. Muži jeli pozemní cestou do nemocnic taktéž v Praze,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Jana Šteinerová. 

Muže převezli záchranáři do motolské nemocnice kvůli podezření na poranění páteře, u ženy bylo podezření na poranění páteře a břicha, uvedli záchranáři na svém twitterovém účtě.

„Byla ale při vědomí a stabilizovaná,“ dodala jejich mluvčí Petra Homolová.

Místo bylo obtížně přístupné. Ke zraněným vyrazila posádka záchranářského člunu ve spolupráci s leteckou záchrannou službou z Prahy. 

Policisté nařídili odběr biologického materiálu v nemocnici, protože nemohli kvůli rozsahu zranění udělat zkoušky na přítomnost alkoholu a drog.

Příčinami a okolnostmi nehody se zabývají policisté.