Maskovaní muži ukradli hodinky za tři miliony, vitríny rozbili kladivem

  • 1
Policie pátrá po dvojici neznámých mužů, kteří vykradli prodejnu hodinek v městské části Praha 6. Kladivem rozbili několik vitrín a z obchodu si odnesli zboží za tři a čtvrt milionu korun. Maskovali se přitom respirátory, používali rukavice a na hlavách měli čelové svítilny.

Dva neznámí muži vykradli prodejnu hodinek v ulici Na Dělostřílnách v nočních hodinách. Informoval o tom na webu Policie ČR její mluvčí Richard Hrdina.

Pachatelé se na celou akci vybavili kladivy, jimiž rozbili nejprve výplň balkonových dveří a následně i skleněné vitríny s hodinkami. Z místa si odnesli několik desítek hodinek v hodnotě tři a čtvrt milionu korun.

Lupiči vykradli hodinářství v Praze. Zkusíme přežít milionové škody, říká majitel

„Na hlavách měli čelovky, používali rukavice a celý obličej měli zamaskovaný respirátory,“ uvedl Hrdina. Zloději z místa utekli a majiteli podniku způsobili škodu padesát tisíc korun na poškozeném majetku.

Policisté z místního oddělení Břevnov se případem zabývají od první poloviny listopadu. Zajistili kamerové záznamy, do případu se zapojili i kriminalisté. Přesto se oba podezřelé prozatím nepodařilo vypátrat. Policie proto žádá o pomoc veřejnost.

Důležité informace by podle kriminalistů mohl poskytnout muž, který prodejnu navštívil v předvečer krádeže, měl zelenou bundu a červený batoh. Mohl by mít informace, které by policii pomohly chytit dvojici zlodějů. „Těm v případě dopadení a odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil Hrdina.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz