Kladenská policie pátrá po muži, který na benzinové stanici platil kradenou kreditní kartou. (30.10.2017) | foto: Policie ČR

Zloděj platil na benzince kradenou kartou, šklebil se při tom do kamery

  • 27
Kladenská policie pátrá po muži, který ukradl z auta sportovní potřeby a platební kartu. S odcizenou kartou poté nakupoval v několika čerpacích stanicích.

„Kladenští policisté přijali 22. října ve večerních hodinách oznámení, že se v Kladně v ulici Emila Zahrádky vloupal do jeho osobního vozidla Škoda Fabia neznámý pachatel,“ uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Z auta zmizela peněženka s hotovostí a platební kartou, sportovní batoh, nabíječka, badmintonové rakety a sportovní oblečení. Celková škoda byla vyčíslena na 8 683 korun. 

Ještě téhož dne na kradené kartě proběhla platba na několika benzinových stanicích v Kladně v celkové výši téměř dva a půl tisíce korun. Na jedné z provozoven však podezřelého muže zachytila při platbě s odcizenou kartou bezpečnostní kamera.

„Případ je veden jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Nováková.

Policie přijme jakékoli informace o muži na snímcích na telefonním čísle 974 873 321 nebo přes bezplatnou linku 158.