ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Řidič se zeptal kolemjdoucí na cestu, pak se ji v polích pokusil znásilnit

  • 4
Kladenská policie hledá svědky, kteří by přispěli k dopadení pachatele dubnového pokusu o znásilnění na polní cestě mezi obcemi Smečno a Hrdlív. Mladou ženu tam odvezl řidič, ke kterému přisedla do vozu.

Dvacetiletá žena vystoupila 22. dubna na autobusové zastávce U Hrušky v obci Kvíc a pěšky se vydala do obce Hrdlív. Cestou ji zastavil řidič dodávky, který se jí anglicky ptal na cestu do Kladna.

„Jelikož dopravní situace nedovolila, aby šoférovi okamžitě popsala cestu, a muž jí očividně nerozuměl, nastoupila k němu do vozidla,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

V autě se žena snažila řidiči lámanou angličtinou vysvětlit, kudy má jet. V obci Hrdlív jej pak požádala, aby zastavil, že tam vystoupí. Řidič na to však nereagoval. Místo toho se s ní pokoušel flirtovat a nabízel jí, aby s ním odjela do ciziny. Pak zastavil na polní cestě, kde se ženu pokusil znásilnit.

„Oznamovatelce se po chvíli podařilo otevřít dveře vozidla a z místa utekla. Na to se řidič s dodávkou rozjel a odjel směrem do Slaného,“ uvedla Nováková.

Dodávka měla korbu s šedou plachtou, muže však žena policistům nedokázala přesněji popsat. Kriminalisté proto vyzývají řidiče, kteří 22. dubna kolem půl jedné projížděli obcemi Kvíc, Hrdlív, Smečno a Slaný a mohli by přispět k vypátrání pachatele, aby se obrátili na policisty ve Slaném na čísle 974 873 582 nebo zavolali na bezplatnou linku 158.

K objasnění případu by mohly přispět i záběry z palubních kamer vozidel, která v inkriminovanou dobu místem projížděla.

Za přečin znásilnění ve stádiu pokusu pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let.