Ve Vltavě našli tělo keškaře, který se ztratil v podzemí po přívalovém dešti

  • 246
Ve Vltavě u Slovanského ostrova v Praze odpoledne našli lidské tělo. Policisté po několika hodinách oznámili, že je to hledač takzvaných kešek, který se pohřešoval od minulé soboty. Muže bezmála týden hledali potápěči pražských hasičů i hlídky poříční police.

Nezvěstný muž se v sobotu odpoledne vydal s třemi přáteli hledat takzvané kešky ukryté v podzemí Motolského potoka, kde je zastihla prudká bouře s přívalovým deštěm.

Dvěma z nich se podařilo zachránit, sedmadvacetiletou ženu našli ještě ten den večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

„Okolo 13. hodiny jsme přijali oznámení o nálezu lidského těla na Vltavě,“ uvedl dnes mluvčí policie Jan Rybanský.

Před šestou hodinou večer policie potvrdila, že jde skutečně muže, po kterém policejní potápěči společně s hasiči od soboty pátrali.

„Krátce před 16. hodinou bylo definitivně potvrzeno, že řeka vynesla na břeh tělo osmadvacetiletého muže, pohřešovaného v souvislosti se sobotní nešťastnou událostí v Motolském potoku,“ uvedl Rybanský.

Tělo objevila žena, která se dvěma dětmi vyrazila na řeknu na šlapadle. „Myslely si, že se na vodě nachází nutrie nebo krysa. Chtěly se na ni podívat, a když se dostaly blíže, hlava se pootočila a tak zjistily, že se nejedná o zvíře, ale o člověka,“ řekla serveru Blesk.cz svědkyně.

Geocaching, kterému se čtveřice mladých lidí věnovala, je hra na pomezí sportu a turistiky, kdy se v terénu hledají ukryté schránky pomocí satelitní navigace. V Česku si získala velkou oblibu.

11. června 2018

,