Nový ředitel středočeské policie Jan Ptáček.

Nový ředitel středočeské policie Jan Ptáček. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Ředitele pražské policie Trojánka nahradí středočeský náměstek Ptáček

  • 1
Funkci ředitele pražské policie převezme od pátku dosavadní náměstek středočeského policejního ředitele Jan Ptáček. Do funkce ho ustanovil policejní prezident Tomáš Tuhý. Ptáček vystřídá Miloše Trojánka, který se zastával vyšetřovatelů Čapího hnízda a nyní míří na Vysočinu.

„Pražská policie je bezpochyby jedno z nejzatíženějších krajských ředitelství. V letošním roce ji navíc čeká celá řada úkolů v souvislosti s oslavami 100. výročí vzniku Československé republiky, proto jsem velmi rád, že bude plynule pokračovat v práci s kompletním vedením,“ řekl Tomáš Tuhý.

Zároveň Tuhý novému krajskému řediteli popřál mnoho úspěchů. „Jsem přesvědčen, že má veškeré předpoklady a dostatek zkušeností pro úspěšné zvládnutí této náročně funkce,“ doplnil.

Jan Ptáček střídá bývalého ředitele policie hlavního města Prahy Miloše Trojánka, který v lednu letošního roku zastal vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila. Trojánek podal žádost na přeložení na Vysočinu, kde bude taktéž šéfem krajského ředitelství a kde bylo místo v čele policie více než rok prázdné (viz též Končí ředitel policie Miloš Trojánek, který hájil vyšetřování Čapího hnízda.