(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Švec, MAFRA

Havárie vody brzdí provoz v Uhříněvsi, autobusy jely o hodinu a půl později

  • 1
Kvůli opravám nedělní havárie vody se od rána tvoří v pražské Uhříněvsi kolony. Práce na silnici potrvají až do středy do odpoledních hodin. Velké zpoždění v kolonách nabírají i autobusy.

Havárie vody se stala u křižovatky ulic Přátelství a K Sokolovně už v neděli ráno. Dodávku vody se již podařilo obnovit, nyní pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) opravují povrch vozovky. 

A to se neobejde bez částečného uzavření hlavní tepny. V ulici Přátelství je tak doprava vedena kyvadlově a tvoří se kolony

„Probíhalo zahutňování výkopu, nyní dělníci pokládají beton a následovat bude pokládka živičné směsi,“ sdělil mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Ukončení prací bylo původně naplánováno na pondělí odpoledne. Vzhledem k náročnosti technických postupů dojde k zprůjezdnění silnice zítra dopoledne.

Omezení se týká i autobusových linek 209, 226, 364, 381, 382, 383, 387, které podle informací radnice nabíraly v kolonách až hodinu a půl zpoždění. Aktuálně Ropid píše na svém webu o minimálně hodině.

Některé linky jezdí odklonem přes Kolovraty, zrušena byla zastávka Uhříněvský hřbitov směrem do Prahy, která byla nahrazena zastávkou Tehovičky.

 Radnice proto cestujícím doporučuje využít vlakových linek S9.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz