Hasiči likvidovali požár v Nemocnici Na Homolce, hořela střecha gynekologie

  • 1
Hasiči v pátek zasahovali u požáru obložení budovy gynekologie v Nemocnici Na Homolce v Praze 5. Část budovy evakuovali, požár uhasili asi za dvě hodiny. Nikdo nebyl zraněn.

Požár opláštění budovy dostali hasiči nahlášený kolem 11:30. Ze zasažené budovy evakuovali desítky lidí. „Bylo to spíše preventivně,“ řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Na místě měli hasiči výškovou techniku a několik jednotek, hořelo ve špatně přístupném místě na střeše budovy.

Z fotografií je patrné, že se budova rekonstruuje.

„V části budovy nemocnice došlo k požáru v technickém zázemí a kouř se šířil vzduchotechnikou. Pacienti a zaměstnanci z postižených částí nemocnice byli evakuováni,“ uvedla Pavlína Perlíková tiskového oddělení nemocnice.

Doplnila, že před 13:00 byl požár uhašen. „Nikdo nebyl ohrožený na životech ani zdraví. V současnosti se chod nemocnice vrací do normálu a vše je pod kontrolou,“ dodala.

Podle hasičů budovu opustilo asi 50 lidí, nikdo nebyl zraněn. „Plameny byly uhašeny za několik minut, následovalo rozebírání obložení střechy a svislé konstrukce technické části vzduchotechniky, kam se dostaly i zplodiny hoření. Hasiči museli pomocí termokamery lokalizovat skrytá ohniska v konstrukci a dohasit,“ uvedl mluvčí pražských hasičů.

Vznik požáru podle hasičů souvisel s rekonstrukcí střechy, rozsah škod bude teprve vyčíslen.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,