(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Policie obvinila chuligány, kteří v pražské tramvaji zbili Afričana

  • 33
Policie obvinila z ublížení na zdraví i hanobení národa agresory ve fanouškovských barvách fotbalové Sigmy Olomouc, kteří na začátku listopadu minulého roku v tramvaji napadli šestatřicetiletého muže původem z Afriky. Muže, který žije v Praze deset let, museli ošetřit v nemocnici.

„Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z prvního oddělení v minulých dnech zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku od 18 do 21 let pro trestné činy ublížení na zdraví, výtržnictví a hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob. V tuto chvíli je tedy případ ve fázi vyšetřování,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Násilníci mířili vloni 9. listopadu na fotbalový zápas Sigmy s Bohemians a do tramvaje nastoupili ve stanici I. P. Pavlova, kde seděl i později napadený muž. Nejprve šestatřicetiletého muže začali slově urážet, poté na něj házely citrony a následně ho agresoři napadli za pomoci pěstí. (Olomoučtí chuligáni zbili v tramvaji Afričana, ostatní lidé přihlíželi). Když upadl na zem, tak do něj i kopali. Po incidentu muž použil tlačítko nouzového zastavení a požádal řidičku, aby zavolala záchranáře a policisty.

Incident následně odsoudilo vedení klubu SK Sigmy Olomouc. „Ve spolupráci s Policií ČR jsme připraveni učinit opatření, aby se viníci už na zápasy našeho klubu nepodívali,“ zaznělo ve vyjádření. Napadení muž odsoudil také expremiér Bohuslav Sobotka.