Dálnice D6 byla dvě hodiny uzavřená, při nehodě se zranilo 6 lidí

  • 77
Při nehodě na D6 u Prahy se lehce zranilo šest lidí. Nehodu způsobila řidička, která dostala smyk a přejela do protisměru. Silnice byla více než hodinu uzavřená v obou směrech. Krátce před 11:30 se otevřel směr na Karlovy Vary, na Prahu byla dálnice uzavřená zhruba do 12 hodin. Nyní už je D6 průjezdná.

Nehoda se stala kolem půl desáté na 0,5. kilometru ve směru na Karlovy Vary nedaleko výjezdu z Pražského okruhu, kde je provoz veden do protisměru. „Jde o nehodu dvou vozidel. Řidička osobního automobilu dostala na mokré vozovce smyk a vjela do protisměru,“ uvedla před 10. hodinou policejní mluvčí Michaela Richterová. 

Kvůli zásahu IZS byla dálnice uzavřena v obou směrech. Zhruba po hodině se povedlo zprůjezdnit směr na Karlovy Vary, ve směru na Prahu mohli místo řidiči objet přes Hostivici. Kolem 12. hodiny pak byla dálnice průjezdná v obou směrech.

„Celkem je zraněno šest lidí. Jsou to spíše lehčí zranění, maximálně středně těžká. Zraněné jsme převezli do střešovické a motolské nemocnice,“ sdělil tiskový mluvčí pražských záchranářů Ondřej Franěk.