Na dálnici D5 se srazila dvě osobní auta a kamion. (25. června 2022)

Na dálnici D5 se srazila dvě osobní auta a kamion. (25. června 2022) | foto: Policie ČR- KŘP Středočeského kraje

Na dálnici na Berounsku se srazily dvě auta a kamion, sedm lidí se zranilo

  • 10
V sobotu ráno vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému na dálnici D5 na Berounsko. Nejprve nedaleko Vráže havaroval vůz do svodidel, následně se srazil kamion a dvě osobní auta. Při nehodě se zranilo sedm lidí, dva z nich museli hasiči z vozů vyprostit.

Nehoda se stala na 14,5. kilometru dálnice D5 směrem na Plzeň. Řešilo ji dálniční oddělení policie Rudná, které se o ní dozvědělo v sobotu krátce po půl osmé ráno.

„Nejprve havarovalo osobní vozidlo, řidička dostala smyk a nabourala do středových svodidel. Za ní následně zastavilo nákladní a osobní vozidlo, řidiči chtěli ženě pomoci. Do odstaveného osobního auta nabouralo další osobní,“ řekla iDNES.cz mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Při první události se nikdo nezranil, ale u druhé nehody bylo sedm lidí zraněno. Řidič auta, které narazilo do odstaveného vozidla, měl těžké zranění. Záchranáři ho převezli do nemocnice. Další dva lidé měli středně těžká zranění, další čtyři lidé lehká.

„Dva lidé zůstali uvnitř svých vozidel zaklíněni a hasiči je museli vyprostit za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ uvedla mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

U všech řidičů policisté udělali dechové zkoušky, které byly negativní.

Hasiči provedli protipožární opatření na vozidlech, zasypali uniklé provozní kapaliny a zamezili jejich dalšímu úniku. Dálnice byla průjezdná levým jízdním pruhem. Policie dálnici plně zprůjezdnila po jedenácté hodině.