ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Opravy mostu na D1 omezí dopravu, na Brno bude průjezdný jeden pruh

  • 1
Provoz na dálnici D1 za Prahou směrem na Brno omezí o víkendu oprava vozovky na mostě u Hrusic. Silničáři budou na povrch vozovky pokládat takzvaný mikrokoberec pro vyrovnání nerovností.

„Ředitelství silnic a dálnic bude na mostě Šmejkalka mezi 23,5. a 24,2. kilometrem pokládat takzvaný mikrokoberec. Ve směru na Brno proto bude provoz veden pouze jedním jízdním pruhem,“ informoval mluvčí správce dálnice Jan Rýdl.

Pokládka vyrovnávací vrstvy má začít v sobotu ve 14 hodin a trvat do 22 hodin. V tuto dobu bude dálnice průjezdná ve směru na Brno v místě pouze jedním jízdním pruhem, ve směru na Prahu budou průjezdné dva jízdní pruhy.

Práce budou na mostě pokračovat také v neděli od 5 do 22 hodin, kdy bude ŘSD pokládat finální vrstvu mikrokoberce a obnovovat vodorovné dopravní značení. I v neděli bude omezen provoz pouze směrem z Prahy.

Termíny takto ŘSD podle Rýdla vybralo, aby z Prahy stihla odjet víkendová špička.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,