Kamion na D8 u Prahy zablokoval dálnici, doprava stála pět hodin

  • 4
Na hlavním tahu D8 směrem na Ústí nad Labem řidiči nákladního vozidla bouchla pneumatika. Narazil do svodidel a z vozu se vysypal na komunikaci štěrk. Dálnice byla zhruba pět hodin uzavřená. Provoz byl zcela obnoven před osmou hodinou večer.

Provoz na dálnici se uzavřel před třetí hodinou odpolední kvůli úklidu nákladu z havarovaného kamionu, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nikdo se nezranil, řekla ČTK středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Na sedmém kilometru dálnice D8 směrem na Ústí nad Labem bouchla nákladní soupravě kolem 13. hodiny pneumatika. Vůz havaroval do svodidel a vysypal náklad, kterým byl štěrk nebo kamení. Museli jsme zastavit provoz ve směru na Prahu,“ potvrdila iDNES.cz policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Po nárazu se návěs převrátil a vysypal se z něj převážený náklad hrubého štěrku, který ve směru do Ústí nad Labem zasypal oba jízdní pruhy. V opačném směru do Prahy byly oba jízdní pruhy zablokovány havarovanou soupravou,“ popsal pro ČTK za středočeské hasiče Ladislav Holomčík.

Žena na D10 zemřela poté, co šla k nehodě nabídnout pomoc. Smetlo ji auto

Část hasičů podle Holomčíka odklízela vysypaný náklad a druhá část likvidovala uniklou naftu, protože při nehodě byla svodidly proražena palivová nádrž a uniklo velké množství paliva. Zeminu, kterou palivo zasáhlo, naložila a odvezla specializovaná firma.

Řidiči mohli sjíždět na exitu 9 Úžice a využít silnici číslo 608. Na dálnici se před uzavřeným úsekem tvořily několikakilometrové kolony.