D1 u Prahy směrem na Brno stála, srazilo se zde sedm aut. Vzlétl vrtulník

  • 60
Dopravní komplikace způsobila v sobotu dopoledne hromadná nehoda na dálnici D1 na 12. kilometru směrem na Brno. Na místo vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Provoz na dálnici byl zhruba hodinu omezen. Za nehodou se vytvořila kolona.

„Máme dopravní nehodu na 11,5. kilometru ve směru na Brno. Dálnice byla uzavřena kvůli přistávání vrtulníku, který je už nyní pryč, nyní řidiči už mohou jet jedním jízdním pruhem,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí policie Pavel Truxa. Původní informace měl, že nehoda se stala v opačném směru. 

Podle webu dopravniinfo.cz se srazila auta před jedenáctou hodinou dopoledne. Dálnici byla nejprve zprůjezdněna jedním jízdním pruhem a po odtažení vozidel zcela. 

Nejprve do sebe narazila dvě osobní auta. Tato nehoda byla bez zranění a řidiči ji na místě řešili sami. Za nimi ale zabrzdila čtyři auta. 

„Do těchto stojících vozidel zezadu narazil řidič, který nepřizpůsobil rychlost a nevěnoval se dostatečně řízení. Poškodil všechny ty čtyři před ním stojící auta,“ uvedl Truxa. 

Záchranáři ošetřili tři zraněné při nehodě. „Muž se středně těžkým poraněním letěl do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Byl při vědomí a ve stabilizovaném stavu,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Petra Homolová. 

Dvě zraněné ženy převezli záchranáři do pražských nemocnic. 

„Policisté vyšetřují okolnosti nehody,“ dodal Truxa.