Diskuze

Na poštu v Jindřišské by se mohli nastěhovat úředníci, Praha jedná o odkupu

Pražský magistrát jedná s Českou poštou o možném odkupu jejího sídla v Jindřišské ulici. Mohla by tam po roce 2028, kdy skončí pronájem Škodova paláce, umístit své úředníky. Podle radního Jana Chabra se již uskutečnila schůzka zástupců magistrátů a pošty a již se mluvilo i o ceně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Předpokládám, že se jedná jen o administrativní část budovy České pošty (ulice politických vězňů). Tzn, hlavní pošta - ta veřejná část budovy asi zůstane poště. Jiná varianta je nepředstavitelná.

Ovšem celkově by mi přišlo racionálnější ten barák magistrátu pronajmout, než jej prodávat.

0 1
možnosti
MK

A kam se přesune centrální pošta?

0 0
možnosti
AZ

Už zase přišli úředníci, že nemám krmit holuby.

Že jsou to ptáci uličníci, zdroj nákazy a záhuby.

Tak jsem řek jednomu z těch dítek, nevím co máte za lubem,

Zvedni svou hlavu od razítek a staň se chvíli holubem.

Tví úsekoví důvěrníci nemaji ani ponětí

o tom, že mluvím s holubicí, co ke mě vždycky přiletí.

Sem tam si zobne, řekne díky a šeptá: Svět je naruby,

nekrmte prosím úředníky, zdroj nákazy a záhuby.

Jan Burian

1 0
možnosti
Foto

P82a79v33e54l 76P56e60c88h

25. 7. 2019 17:18

Za mě super. Souhlas, že má pošta historii a měla by tam být, ale tak velkou budovu nepotřebuje a je lepší, když to koupí magistrát, který to bude udržovat, než nějaký zahraniční investor, který by to celé přestavěl na další obchoďák. A pošta tam může zůstat někde na části v pronájmu.

0 0
možnosti
JU

A kde jako v centru bude dostupná hlavní pošta s komplexními službami?

Kromě toho, budova v Jindřišské je prostě krásný poštovní úřad a měl by být jako takový zachován a ne do haly s poštovními motivy nastěhovat městské byrokraty.

Je to, jako by dráhy prodali pražské hlavní nádraží a hala s nástupišti byla upravena na hypermarket Tesco.

4 0
možnosti
P"E

Česká pošta je krachující státní podnik takže s velkou radostí jim přenechá prostory. Česká pošta vlastní i ubytovací zařízení se kterým se jí nedaří. Jednou bych to viděl, že balíky místo pošťáka přiveze řidič autobusu jestliže ji nepřevezme do konce roku 2023 DHL.

0 0
možnosti
MK

2000 úředníků ... na ČSSZ sedí jen samé slepice co zadávají údaje do systému. Přitom celé by se to dalo nahradit webovou aplikací. Dělejme věci jednoduše a efektivně. Dle mého názoru je 2000 míst pro úředníky zbytečnost.

0 0
možnosti
ML

A kterou "úřednici" tam budou stěhovat? Nebo se tam budou stěhovat "úředníci" ?

2 0
možnosti
VV

Pošta v Jindřišské byla odjakživa pošta. Přežila i komunisty. Tak holt už nepřežije. Že na pravobřežní Praze 1 zbude už jen pošta v Hybernské, kam mají lidi blíž z Karlína a která je stará, malá a přeplněná už teď, je každému jedno. Skvělé poštovní služby dále zlepšujeme-.;-€

7 0
možnosti
Foto

Takze jestli tomu dobre rozumim, MESTO POTREBUJE najit kancly, protoze mu konci smlouva. Chtelil kasarna, nevyslo, chteli Knizeci, nelibi, ted chteji Jindrisskou. A ta posta jakoze pujde kam ? Do baraku po urednicich ? Tak krasny barak maji, po rekonstrukci (Posta..) a ted tam bude magistrat. A v te dvorane budou mit urednici jidelnu ne ?

6 0
možnosti
JV

Pošta nebude mít problém. Na poli v Letňanech je u metra Letňany na poli místa dost. A že pošta Praha 1 bude na Praze 9? Žádný problém, jednička se přemaluje na devítku a bude to. Pravda, žádná budova tam nestojí, ale do deseti let bude. A na poštu v Jindřišské se dá zatím cedule Dočasně mimo provoz - Nejbližší pošta Masarykovo nádraží.

1 0
možnosti