Auto hasičů na Nový rok uvázlo pod viaduktem v Bykáni na Kutnohorsku a poškodilo ho. Oprava potrvá nejspíše několik dní. (2. ledna 2021) | foto: Správa železnic

Viadukt na Kutnohorsku poškodilo auto hasičů, oprava potrvá několik dní

  • 37
Provoz vlaků mezi Kutnou Horou a Zručí nad Sázavou, který je od 1. ledna zastavený kvůli poškozenému železničnímu viaduktu v Bykáni, by měl být obnoven ve čtvrtek večer. ČTK to v pondělí řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

V Bykáni na Nový rok uvázlo auto hasičů pod mostem a narušilo jeho statiku. Dělníci v pondělí začali viadukt opravovat, poškozenou konstrukci odpoledne snesl jeřáb.

Opravy zaberou několik dní a vyžádaly si výluku na trati. České dráhy zavedly mezi Kutnou Horou a Zručí náhradní autobusovou dopravu.

Podle Správy železnic byla mostní konstrukce po nehodě posunutá a její ložiska poškozená. „Pokud se nevyskytne něco nečekaného, tak ve čtvrtek večer by mohla být trať zprovozněna,“ uvedl Gavenda.

Nehoda se stala na Nový rok před 10. hodinou, hasičské auto nejelo k zásahu. Řidič chtěl projet pod mostem, ale nepodařilo se mu to a uvázl pod viaduktem.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, most měl ale narušenou statiku. Škoda na trati je podle dřívějších informací nejméně milion korun a na vozidle 200 tisíc korun. Okolnostmi případu se policisté dál zabývají.

,