Na Příbramsku havarovalo auto s chemikáliemi, lidé mají zákaz větrání

  • 8
Dopoledne sjelo nedaleko obce Pňovice na Příbramsku ze silnice auto s nákladem chemických látek. Řidič utrpěl lehké zranění. Policie evakuovala blízký dům a doporučila lidem v obci, aby nevětrali. Silnici uzavřela.

Nehoda se stala po deváté hodině dopoledne. Na místo vyjely tři jednotky hasičů.

Fotogalerie

„Nákladní vozidlo převážející chemikálie sjelo mimo vozovku a zůstalo částečně na boku,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Čtyřiadvacetiletý řidič podle záchranky utrpěl lehké zranění.

Nebezpečí výbuchu podle policie nehrozí, ale v obci Pňovice platí zákaz větrání. Dva dospělí s dítětem z nejbližšího domu byli evakuováni.

„Na místě je chemická stanice, která vzorky zkoumá. V některých případech jde o chlór. Protože by mohlo dojít k nebezpečné chemické reakci, zasahují hasiči v maximální možné ochraně,“ dodal mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. 

Hasiči budou následné pomáhat s překladem látek do jiného vozidla. Silnice mezi Rožmitálem pod Třemšínem a Březnicí byla kvůli nehodě v obou směrech uzavřena.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz