Policisté hledají svědka, který by mohl pomoci objasnit případ ženy v bezvědomí...

Policisté hledají svědka, který by mohl pomoci objasnit případ ženy v bezvědomí nalezené u silnice na okraji Plzně. Cizinka v nemocnici zemřela. | foto: PČR

Těžce zraněná žena nalezená u silnice zemřela, policisté hledají svědka

  • 5
Kriminalisté vyšetřují smrt dvacetileté ženy, kterou 13. října našli svědci u krajnice na výjezdu z Plzně směrem na Sulkov. Žena původem ze Slovenska byla těžce zraněná a v bezvědomí a tento týden v nemocnici zemřela. Podle informovaného zdroje se několik týdnů pohybovala na místě, kde se zdržují prostitutky. Policisté také hledají svědka, který by mohl přispět k objasnění případu.

Zraněná žena se našla ve čtvrtek 13. října po 13. hodině poblíž benzinové čerpací stanice a ihned byla převezena do nemocnice. Tam ale tento týden zemřela.

Případ vyšetřují kriminalisté územního odboru Plzeň - venkov. „Čekáme na výsledky nařízené soudní pitvy, které by měly objasnit přesnou příčinu úmrtí. Podle výsledků se bude odvíjet další postup trestního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V případě, že by úmrtí bylo kvalifikované jako vražda nebo násilný čin se sazbou nad 10 let, převezmou případ kriminalisté z krajského policejního ředitelství.

Jak informoval server krimi-plzeň, příbuzní mrtvé ženy uvedli, že byla těhotná, a ještě než sama zemřela, museli jí lékaři odebrat plod, protože ten v jejím těle nepřežil. Policie ale bližší informace nesdělila, neupřesnila ani rozsah zranění, která žena utrpěla.

V souvislosti s případem policisté hledají hubeného muže ve věku 35 až 40 let. „Je bez vlasů, má hnědé malé oči, propadlé tváře a snědší pleť. Neměl vousy. Na místě se zdržoval s bílou dodávkou bez potisků, vzadu s dvoukřídlými dveřmi. Vozidlo mělo v registrační značce písmeno P. Žádáme výše uvedeného muže nebo svědky, kteří by mohli vědět, kde se muž zdržuje, aby se přihlásili na lince 158,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Není to první případ, kdy prostitutky čelily násilí nebo nepřežily útok zákazníka. V květnu roku 2010 brutálně zavraždil v nočním klubu na Folmavě devatenáctiletou prostitutku pětačtyřicetiletý německý občan. V lednu 2011 spáchal ve věznici sebevraždu.

Na jaře roku 2018 pak měl jeden ze zákazníků bít, znásilňovat a vydírat prostitutky na Domažlické třídě v Plzni.

Těžce zraněnou ženu našli poblíž čerpací stanice na výjezdu z Plzně směrem na Domažlice.

Těžce zraněnou ženu našli poblíž čerpací stanice na výjezdu z Plzně směrem na Domažlice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,