Diskuze

Střecha plzeňského paneláku se zazelená, vznikne na ní relaxační zóna

Na sedmipatrovém panelovém domě v Plzni na Slovanech vznikne pobytová zelená střecha se zázemím pro relaxaci. Většinu plochy pokryje tráva a zbytek suchomilné rostliny. Na projektu, který je v kategorii starších bytových domů na sídlištích výjimečný, se začalo pracovat loni a společenství vlastníků do něho dá sedm milionů korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Dle mého je to neskutečně zbytečně vyhozených 5 mega. Zaručuji, že v létě na tu střechu nikdo ani nepáchne, protože tam bude vedro jako v peci. Jako vlastník bych byl ostře proti.

A kdo bydlí v tom patře pod střechou, tak ten ať počítá spíš s propadem ceny bytu, a to tak o 25%. Za pár let, až se mu objeví na stropě charakteristické skvrny od plísně, tak pochopí ;-)

0 3
možnosti
JS

J44a46n 33S12u75c20h75ý

12. 2. 2020 15:31

...a na střeše se budou muset udělat 3m ploty, aby se zelená zóna nestala rájem sebevrahů.

2 1
možnosti
MJ

Ta střecha je normálně přístupná obyvatelům už teď, nevím proč by tam najednou měl někdo začít skákat. Je tam poměrně vysoké zábradlí a bude se ještě zvyšovat. A skok ze sedmýho patra taky není bůhvíjaká jistota ;-D

0 0
možnosti

Ja bych to na strese nechtel. Bylo by s tim vic prace, nez uzitku. Nehlede na zatizeni a budouci rizika v podobe prusaku izolaci.

A ze tam bude nejvic travy? Zrovna ta si myslim, ze tam nepatri vubec. Jednak je docela narocna na vodu. Kdyz ji ma, tak roste a musi se sekat. A kdyz vodu nema, tak vysycha.

3 4
možnosti
MJ

Samozřejmě nám o tom mohli říct víc. Zelený střechy se normálně dělají, takže už s tím je poměrně dost zkušeností, aby se "průsaky" ošetřily. A "pár let" na to záruka taky bude.

Tráva píší že bude na 650m2, takovou zahrádku má každej druhej domek a stará se o to jedna rodina - tady je bytů myslím 84 a i když to bude aktivně využívat třeba menší část, tak tu údržbu zvládnou :-)

0 0
možnosti
PS

Doufám, že si to zaplatí ze svého.

Pokud ale projekt financují i z dotací, je to plýtvání mými daněmi.

0 7
možnosti
VD

I kdyby ano tak nic než vaše lenost vám nebrání se pustit do projektu, na který můžete dostat dotaci zase vy.

0 3
možnosti