Soud poslal do vazby mladého muže obviněného z vraždy vlastní matky

  • 6
Okresní soud Plzeň-město poslal do vazby pětadvacetiletého muže obviněného z vraždy vlastní matky. Čin se stal v úterý ráno v bytě v Plzni na Borech, mladík po útoku utekl.

„Obviněný byl vzat do vazby zejména proto, aby se nevyhýbal trestnímu řízení a aby neopakoval své jednání vzhledem k jeho trestní minulosti a drogové závislosti,“ sdělil státní zástupce Roman Šustáček.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému od 10 do 18 let vězení. Podle zjištění MF DNES byl mladík už dvakrát ve výkonu trestu. Bránu borské věznice v Plzni naposledy opustil letos 20. září. Dnes ho k soudu přivedla zásahová jednotka.

Šestačtyřicetiletá žena zemřela násilnou smrtí v úterý v ranních hodinách v bytovém domě v Plachého ulici. Z okna bytu byla slyšet hádka a křik a pak pachatel z domu utekl.

Policie po něm začala okamžitě pátrat, po několika hodinách ho zadržela v centru Plzně nedaleko Západočeského muzea.

Podle policie došlo mezi ním a jeho matkou k hádce, která přerostla ve fyzický útok. Proč se hádali, policie neuvádí. Zraněná žena, kterou zřejmě mladík připravil o život nožem, zemřela na místě. Přivolaná záchranná služba už jí nedokázala pomoct.

Policie řeší násilnou smrti ženy v Plzni (1. 11. 2022)

,