Neznámý vandal poničil ledovou sochu v Plzni na Doubravce. Děti se z ní...

Neznámý vandal poničil ledovou sochu v Plzni na Doubravce. Děti se z ní radovaly jen pár hodin. | foto: Policie ČR

Vandal zničil ledové sáně, děti se z nich radovaly jen pár hodin

  • 17
Jen pár hodin dělaly radost ledové sáně u vánočního stromu v Plzni na Doubravce, než se staly terčem neznámého vandala. Teď je socha zcela zničená a policisté hledají svědky, kteří incident viděli a pořídili fotografii či videozáznam.

Vánoční strom se na Habrmannově náměstí v Plzni před zraky desítek lidí slavnostně rozsvítil v sobotu. To ještě ledové sáně, které stály přímo před stromem, byly v pořádku.

O několik chvil později ale umělecké dílo, které nechal nainstalovat Městský obvod Plzeň 4, někdo zničil. „K poškození ledových sání přesně nezjištěným způsobem došlo v sobotu mezi 21.34 až 21.42 hodin,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Vandal napáchal škodu za desítky tisíc korun. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví,“ pokračovala Hokrová.

Vedení městského obvodu jednání vandala či vandalů znechutilo. „Pevně věříme, že pachatelé budou dopadeni a po zásluze potrestáni. Celá událost nás velmi mrzí i s ohledem na všechny slušné občany, kterým ledové sochy mohly dělat radost ještě dnes,“ píše na sociální síti.

Policisté získali z kamerových záznamů fotografie, na kterých jsou zachyceni lidé, kteří by svou výpovědí mohli pomoci poškození sochy objasnit.

„Jednání přihlíželi svědci, kteří si mimo jiné zřejmě pořídili fotografii či nahrávku prověřovaného incidentu,“ dodala mluvčí.

Policisté proto žádají všechny, kteří poznali lidi na snímcích z kamerového záznamu či byli svědky incidentu, aby zavolali na bezplatnou linku 158.