Tramvaj v Plzni srazila chlapce, který ji vběhl do cesty. Strážníci mu pomáhali do příjezdu záchranářů, zároveň se postarali i o jeho sourozence. (3. května 2024) | foto: Městská policie Plzeň

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

  • 1
Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj. Podle policistů dítě přecházelo silnici na přechodu pro chodce a náhle vběhlo před soupravu.

Nehoda se stala na Slovanech na Koterovské třídě před osmou hodinou ráno. Podle policistů chlapec šel od ulice Sladovnická k ulici Francouzská.

„Podle dosud zjištěných informací při přecházení vozovky na přechodu pro chodce bez světelného signalizačního zařízení náhle vběhl před projíždějící tramvaj a došlo ke střetu,“ popsala kolizi policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Jako první pomáhali dítěti strážníci. „Zároveň se snažili uklidnit jeho matku a do příjezdu složek integrovaného záchranného systému se také postarali o její další dvě děti,“ přidala informace mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Chlapec utrpěl četná středně těžká zranění. Záchranáři mu podali medikamenty na tišení bolesti a poté ho odvezli na emergency fakultní nemocnice na Lochotíně.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Policisté provedli u řidiče tramvaje dechovou zkoušku na alkohol, vyšla s negativním výsledkem. „Nehodou se nadále policisté zabývají,“ uzavřela Raindlová.

11. března 2024