Snímek z půlmaratonu, který se běžel v Plzni v roce 2015.

Snímek z půlmaratonu, který se běžel v Plzni v roce 2015. | foto: Petr Eret

Půlmaraton, hokej, fotbal. Kvůli sportovním akcím zaplní Plzeň policisté

  • 0
Kvůli třem velkým sportovním akcím nasadí policie v sobotu do plzeňských ulic desítky lidí. Budou dohlížet na pořádek a bezpečnost. V krajském městě se běží půlmaraton, důležitý zápas sehraje fotbalová Viktoria i hokejisté HC Škoda Plzeň. Dopravu ve městě omezí uzavírky.

„Policisté do rozsáhlého opatření povolali posily i ze sousedních krajů,“ řekla  krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Krajský půlmaraton, který začne v Plzni dopoledne a povede i do okolních obcí, si vyžádá uzavírky a dopravní omezení na trase Plzeň-Bory - Litice - Šlovice - Dobřany - Lhota - Valcha.

Pořadatel zajistil a vyhradil prostor na parkování před Západočeskou univerzitou na Borech, odkud bude pro veřejnost zajištěna kyvadlová doprava k areálu plzeňského Škodalandu. Částečně budou omezeny linky MHD číslo 21 a 26.

„Policisté budou dohlížet na plynulost a bezpečnost provozu po celé trase maratonu. Křížení trasy závodu s komunikacemi budou zabezpečena dopravní značkou Zákaz vjezdu všech vozidel s dodatkovou tabulkou nebo pevnou zábranou,“ upozornila mluvčí plzeňských policistů Veronika Hokrová.

Policie počítá také s tím, že do města přijede větší množství fotbalových i hokejových fanoušků.

Na zimním stadionu začíná v 15 hodin šestý zápas semifinále play off hokejové extraligy mezi HC Škoda Plzeň a HC Oceláři Třinec.

O tři hodiny později začne na fotbalovém stadionu ve Štruncových sadech utkání 28. kola první fotbalové ligy mezi domácí Viktorií a Baníkem Ostrava.

Policie kvůli množství fotbalových fanoušků například omezí parkování v některých ulicích v centru města. Už od dopoledne budou hlídky zejména na vlakovém nádraží monitorovat příjezd fanoušků ze severní Moravy.

Do služby půjdou příslušníci pořádkové, dopravní a kriminální policie, kynologové se psy i antikonfliktní tým. V okolí fotbalového stadionu budou také policisté na koních.

Situaci před utkáními, během nich i po jejich skončení budou policisté sledovat pomocí mobilního monitorovacího centra, k dispozici mají i vrtulník.

Vzhledem k očekávanému hustému provozu a dopravním omezením policisté doporučují motoristům, aby parkovali v okrajových částech města a do centra se dopravili MHD.

„Vzhledem k tomu, že parkovací dům Na Rychtářce bude v den fotbalového utkání určitě brzy zaplněný, raději by si fanoušci měli zajistit parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisově nábřeží a v Dřevěné ulici,“ dodala Korandová.

V Plzni řádili fanoušci chorvatského Zagrebu (15. 2. 2019)

15. února 2019

,