(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Sazka

Žena si nechala věštit výherní čísla Sportky. Podvodnici dala 66 tisíc

  • 46
Věštkyně vylákala ze starší ženy z Holýšova na Domažlicku šperky a peníze za šestašedesát tisíc korun. Podvodnice seniorce slíbila, že jí poskytne čísla, která vyhrají ve Sportce 1,5 milionu korun. Šťastný konec se ale nekonal.

Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové se obě ženy náhodně setkaly v Domažlicích. Pachatelka vylákala z osmašedesátileté seniorky pět tisíc korun. Za to jí slíbila, že jí pomocí věštby prozradí čísla, která vyhrají ve Sportce jeden a půl milionu korun.

„O několik dní později se pachatelka ozvala podvedené ženě znova. Volala jí, že čísla jsou špatná, že se záměr nepovedl. A aby se věštění tentokrát povedlo, musejí se znovu sejít. Pachatelka také poškozené řekla, že za nová výherní čísla jí musí dát další peníze a šperky,“ uvedla Brožová.

Schůzka se tentokrát odehrála v Holýšově. Seniorka předala věštkyni dalších jedenáct tisíc korun a šperky v hodnotě nejméně padesáti tisíc korun. Jak přesně se věštění odehrálo, policisté nevědí.

Poškozená přišla celkem o 66 tisíc korun. Ani napodruhé se z ní však milionářka nestala. Seniorka tedy pojala podezření, že se stala obětí podvodu, a vše nahlásila na policii.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání podvodu. Po pachatelce, které hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, pátráme,“ doplnila Brožová.