Diskuze

Města v kraji oslaví konec války, ulicemi projedou historická vozidla

Historická vojenská technika, bojové ukázky, koncerty, výstavy i ohňostroje budou provázet letošní oslavy osvobození v městech Plzeňského kraje. Například Blovicemi projede konvoj historických vozidel, v Dobřanech se uskuteční módní přehlídka a v Domažlicích promítnou fotografie na věž.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J49a86n 69H19y27n44e33k

3. 5. 2018 12:20

Docela je to úsměvné. V ČT byla informace o připomenutí si osvobození Ostravy. Když se hovořilo o padlých, bylo zmíněno pouze číslo. Ne, že padlo x vojáků Rudé armády, Čechů a Slováků, popřípadě jiných národností. Jen aby nepadlo slovo Rudá armáda, nebo Sovětský voják. Doopravdy jsme se propadli do hlubin nepochopení historické reality a snažíme se , a hlavně někdo, předělávat historii. Historie je jenom jedna a ta se nadá změnit. Jenom politický pohled je různý.

3 2
možnosti

Oslavy osvobození takovýmto způsobem proběhnou prakticky jen v Plzni. Je to vlastně stejné jako za komančů, ale v opačném gardu. Tehdy se nemluvilo o tom, že část republiky osvobodili Američané, dnes se zase neoslavují ruští bratři.

1 3
možnosti

Na rozdíl od komunistů, kteří doslova přepsali historii o osvobození republiky Američany, dnes nikdo nepopírá, že osvoboditelé nebyli jen Američané, ale i Sověti.

A nedivte se, že sovětskou armádu oslavuje minimum lidí. Po 40 letech totality pod taktovkou SSSR se není čemu divit...

3 0
možnosti