Opilý řidič dojel s poškozeným autobusem až do centra Plzně. Na zastávku Mrakodrap si pro něj přijeli policisté. (4. března 2017) | foto: Policie ČR

Opilému řidiči autobusu, který vezl pasažéry po poli, hrozí až tři roky

  • 2
Až tři roky vězení hrozí dnes už bývalému řidiči autobusu, který vyrazil na jízdu z plzeňských Křimic do Radčic posilněn alkoholem. Autobus neudržel na silnici a několik metrů jel s cestujícími po poli. Nadýchal téměř tři promile.

Podle informací MF DNES se šestačtyřicetiletý řidič letos začátkem března opil na konečné stanici v Křimicích před poslední cestou do centra Plzně. Za zkratem byly jeho soukromé problémy.

Opilý řidič dojel s poškozeným autobusem až do centra Plzně. Na zastávku Mrakodrap si pro něj přijeli policisté. (4. března 2017)

Policisté měsíce čekali na znalecké posudky. „Podle nich byla hladina alkoholu v krvi řidiče v době jízdy nejméně 1,08 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí plzeňských policistů Veronika Hokrová.

Bývalý řidič plzeňských dopravních podniků si již převzal usnesení o zahájení trestního stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muž vyděsil cestující svou nebezpečnou jízdou před osmou hodinou večerní (psali jsme zde). U křižovatky na Malesice, Radčice a Křimice sjel ze silnice, přejel příkop a zhruba 300 metrů jel po poli.

Dechová zkouška ukázala téměř tři promile

V dopravním prostředku bylo šest pasažérů. Ti opilého řidiče donutili zastavit. Část z nich vystoupila. S autobusem, který měl poškozený nárazník, pak ale šofér pokračoval až na Americkou třídu. Tam ho měl vystřídat jiný řidič, který ale poškozené vozidlo nahlásil dispečerům.

Opilého muže zajistili policisté, zkouška na místě ukázala téměř tři promile v jeho dechu. Okamžitě musel odevzdat řidičský průkaz. „Za závažné porušení smlouvy byl s řidičem ukončen pracovní poměr,“ uvedl po události generální ředitel dopravních podniků Michal Kraus.