ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Fakultní nemocnice Brno

Fakultní nemocnice v Plzni má kvůli nákaze COVID-19 ochromenou chirurgii

  • 7
Plzeňská fakultní nemocnice má kvůli nákaze koronaviru u zaměstnankyně Centrálních operačních sálů Lochotín ochromenou chirurgii. Všichni lidé, s kterými přišla žena do styku, musí být v domácí karanténě.

„Tento týden ve čtvrtek byla potvrzena koronavirová nákaza u zaměstnankyně Centrálních operačních sálů Lochotín, která byla naposledy v zaměstnání 27. března. Všechny kontakty infikované osoby na daném pracovišti jsou od čtvrtka v domácí karanténě,“ popsala mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. 

Situace v Plzeňském kraji

Aktuální informace o vývoji nákazy v Plzeňském kraji najdete na webových stránkách Krajské hygienické stanice

  • Údaje k 3. 4.: Počet testů 3121, z toho 205 pozitivních, 1 člověk zemřel.

Uvedla, že operační sály mají trvale 66 zaměstnanců, kam patří instrumentářky a další pomocný personál, z nich bylo do domácí karantény odesláno 24 zaměstnanců. 

V karanténě skončilo i 21 lékařů z Chirurgické kliniky a Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny včetně sedmi anesteziologických sester. 

„Operativa akutních případů bude zajištěna, i když kapacita chirurgických zákroků na Lochotíně bude částečně omezená. V borské části fakultní nemocnice je další chirurgické pracoviště v plném provozu bez omezení,“ uklidnila mluvčí nemocnice, kde bylo v pátek hospitalizováno 15 lidí s COVID-19, z toho šest pacientů bylo ve vážném stavu připojeno na ventilátor.