Nehoda tří aut na Plzeňsku. Viník od auta, po kterém policisté pátrali, utekl. | foto: Policie ČR

S kradeným vozem v protisměru naboural dvě auta a utekl, hledají ho policisté

  • 3
Policisté pátrají po řidiči, který v pondělí dopoledne způsobil dopravní nehodu na silnici mezi Chotěšovem a Stodem na Plzeňsku a naboural do dvou osobních aut. Sám skončil s autem, které bylo kradené, v poli. Po karambolu utekl pryč.

Neznámý řidič jel s kradeným VW Sharan stříbrné barvy od Chotěšova na Stod. Před jedenáctou hodinou dopoledne nezvládl řízení v pravotočivé zatáčce, přejel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím jiným vozidlem stejné značky ale modré barvy a také Mazdou.

Po srážce skončila Mazda, kterou řídil jednatřicetiletý řidič, v příkopu na střeše. Šofér musel být převezen do nemocnice. „Na místě nehody zasahovala letecká záchranná služba. Muž utrpěl lehčí zranění a transportován byl k dalšímu ošetření na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ sdělila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Druhý řidič vyvázl bez zranění. Oba dva měli dechové zkoušky negativní.

Viník nehody, který skončil s autem v příkopu u pole, utekl směrem na Chotěšov. „Mělo by se jednat o muže středního věku, štíhlé postavy, světlých vlasů a na sobě měl červené triko. Pokud jej někde spatříte, kontaktujte dopravní inspektorát územního odboru Plzeň-venkov, který se zabývá šetřením nehody,“ žádá policejní mluvčí Eva Červenková.

Nákladní auto zdemolovalo na Plzeňsku osobní vůz (22. 6. 2023)