ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Policie zasahovala u nehody motorky na Plzeňsku, řidič skončil v nemocnici

  • 1
Policie a hasiči zasahovali v sobotu odpoledne v Horní Lukavici na Plzeňsku u motorkářské nehody. Řidič i jeho spolujezdkyně skončili v nemocnici.

Policie zasahovala u nehody motorky, která se stala v sobotu v odpoledních hodinách v obci Horní Lukavice na jižním Plzeňsku na silnici první třídy číslo 27, v úseku mezi Horní Lukavicí a Přešticemi, poblíž křižovatky na Dolní Lukavici.

„Řidička vozu Volkswagen Golf vjela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím autem značky Škoda a následně s motocyklem,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Podle ní byl řidič motocyklu cizinec, ročník narození 1958. Test na alkohol u řidičky Golfu byl negativní, cizinci museli zdravotníci odebrat krev, protože u něj nebylo možné vzhledem ke zranění provést dechovou zkoušku.

„Řidiče skútru s těžkým zraněním jsme převezli vrtulníkem do nemocnice v Klatovech. Těžce zraněnou spolujezdkyni středního věku veze záchranka sanitkou po zemi,“ řekl mluvčí záchranářů Vítězslav Sladký.

Na místě bouračky motorky u Lukavice byli hasiči i policie. Dopravu na silnici číslo 27 policie úplně obnovila v 17:15.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz