Diskuze

Bruslení na jezeře, žena uprostřed rašeliniště. Šumavský park zostřil dohled

Šumavská ledovcová jezera začalo hlídat více strážců a pomáhají jim i policisté, za porušení pravidel začnou padat pokuty. K ráznému kroku přistoupilo vedení národního parku poté, co si o minulém víkendu udělali návštěvníci ze zamrzlého Čertova jezera kluziště. Mluvčí parku také upozornil na případ ženy, která se vyfotila uprostřed zamrzlé Chalupské slati.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám z toho trochu smíšené pocity. Na jednu stranu si myslím, že samotným bruslením na Černém jezeře fakt žádná škody asi nevzniknou a strážci - ať už parku či Policie by se měla soustředit na to, aby tam neodhazovali bordel apod.

Na druhou stranu bruslení na Chalupské slati považuji totální demenci.

1 1
možnosti
Foto

Pro mě nejkrásnější místo na Šumavě - Chalupská slať a lidé bez mozku si dovolí tohle. Opravdu smutné. I ve filmu na Pytlácké stezce je vidět Tomáš Holý a za ním v pozadí tato bříz, nebyla o moc větší než Tomáš tehdy a díky takovýmto lidem už možná do budoucna nebude. Že se nestydíte, kdyby nasněžilo a umrzlo i přes Váš plot taky k Vám můžu na zahradu nebo na balkon či terasu domu?

0 0
možnosti

Domlouvat, domlouvat, domlouvat - je to marný, je to marný, je to marný--->POKUTOVAT,POKUTOVAT,POKUTOVAT :-P

1 0
možnosti

Letos jsem koukl na tu přelidněnou Sněžku. KRNAP podle zákona zavádí nové značení zón. 1. zóna NP je již minulost. Nově je klidová zóna a pohyb jen po vyhrazených stezkách. Zelení strážci využili příležitost a klidovou zónu oproti 1. zónám zvětšili. Místní starostové a lyžaři protestují, že zelení ochranáři kdejakými podvody znemožňují život obcí.

Zatímco nás naši zelení tak pěkně šikanují, postavil polský miliardář proti Sněžce mamutí hotel a prodává v EU ve velkém rekreaci v Krkonoších s výhledem na Sněžku. Od hotelu vede lanovka na vrchol Kopy. Polákům, Rusům, Němcům... pak zbývá kilometrová procházka na vrchol Sněžky. Pochodují jich tady tisíce.

A je výmluvný pohled ze Sněžky. Na polské straně obce, silnice, výstavba. Na české straně KRNAP a pustina.

Do toho to tady polské autobusy metelí středem CHKO do Adršpachu. Vypadá to na další byznys shodného hotelu a podobných podniků v okolí. Prý turistika, s kterou se vlastně nedá nic dělat. Jen strpět a být rád za byznys.

Minule nehoda v Náchodě. Polské kamiony to braly středem CHKO do Polska...

Je to obrovský rozdíl. Poláci berou návštěvu přírody jako komerční podnik a výborný výdělek. Čechy mají za neschopné lenochy a určitě je tady tlak, jak si tu českou přírodu ležící ladem přivlastnit.

(Tedy, s těmi zónami je to novinka z roku 2017. NP a CHKO je teprve teď zavádí. Osobně to slyším poprvé. I to by mohlo zaznít, že o tom návštěvníci ještě nic vědět nemusí.) ;-)

0 0
možnosti

Ten článek je zase plný polopravd a chyb. Redakce iDNES by to mohla konečně pochopit. Rv

Dobrý je ten článek v odkazu - červené pruhy. Základní orientace v terénu.

To že je něco NP a CHKO (a je to rozdíl) ještě neznamená, že je návštěvník nějak omezen. Prostě návštěva lesa.

V NP se označují klidové zóny cedulí a červenými pruhy na stromech, kde má návštěvník užít výhradně značené stezky.

Čertovo jezero je v CHKO, ale je tady NPR Černé a Čertovo jezero a červené pruhy na stromech. Chování shodné, jako v klidové zóně NP.

Hranice NPR vede po břehu jezera. Platí, od jezera CHKO a žádná omezení. Ve vodě jezera NPR. Proto se nesmí vstupovat na led a v létě koupat.

Za porušení je ze zákona pokuta do 10 tis. Kč.

A je fakt, že při návštěvě lesa je šikana nějakým zeleným pomatencem to poslední, co chci potkat. Pro začátek je dobré znát svá práva a povinnosti. ;-)

0 0
možnosti

tak kdyby tam bruslili, ale já na těch fotkách žádnou brusli nevidím, vy ano?

0 1
možnosti

J42a42n 22V17l47a69ž69n21ý

6. 1. 2021 17:00

Tím hůř, na botách tam natahali mnohem víc bordelu

0 0
možnosti

Co ti stážci dělají ? Oni nehlídají?

0 0
možnosti

Hlidaji. Vsichni (vsech deset) hlida celou Sumavu.

0 0
možnosti

Je třeba rozlišovat mezi TURISTY a VÝLETNÍKY. Turista si odnese VŠECHNY svoje odpadky domů. VÝLETNÍK odhodí KDEKOLIV všechno co mu od huby upadne a uslintanými vajgly od cigaret zasviní každou vyhlídku na které se zastaví, autem dojede i tam, kam ani čert nedoletí a nerozpakuje se zaparkovat na cizím pozemku nebo na trávě kdekoliv se mu podaří zastavit svoje fáro.

3 0
možnosti

Řada výletníků (POZOR NEJDE O TURISTY) na Šumavě jsou pohromou pro přírodu. Na jednom treku jsem šel cca 2 km podél silnice v centru CHKO .. v příkopech stovky plechovek od všelijakých nápojů, petky, papírky odhozené z oken, prostě HNUS. Tak to jsou i ti bruslaři..............

4 0
možnosti
Foto

To je bohužel všude, nejen na Šumavě, lidstvo upadá... :-(

1 0
možnosti

Ta paní na tom ostrůvku stoprocentně nikomu a ničemu neublížila. Na rozdíl od těch, co se jí chystají nahánět, kteří jsou spoluodpovědni za zdevastováni Šumavy přemnoženym kůrovcem. A nejen Šumavy.

0 9
možnosti

Ta paní tam neměla co dělat.............přesně typ jako "demostranti" a "chvilkaři" .

4 0
možnosti